Nov nasmeh naše mlade pacientke

Na facebooku smo prejeli sporočilo mamice mlade Urše, ki se nas je še posebej dotaknilo. Pri 18 letni simpatični dijakinji zadnjega letnika gimnazije je bilo ugotovljeno, da se ji zaradi razvojne nepravilnosti niso razvili stalni spodnji in zgornji prednji zobje. V času dveh let, ko je nosila ortodontski aparat, se njena situacija tudi zaradi nepravilne terapije, ni popravila .

Ker jima z mamo žal finančne možnosti niso omogočale pravilnega zdravljenja smo jima v polikliniki Libertas elit Zagreb z veseljem priskočili na pomoč.

Urša nima dovolj kosti za implantat in ni želela nositi nove terapije, zato smo se dogovorili za protetično rešitev s keramičnim mostičkom. Kakšen rezultat smo dosegli je vidno na spodnjih fotografijah.

Pred Uršo je maturantski ples, večer, ki se nam vtisne za zmeraj v spomin in želimo, da bo Urši ta večer ostal v najlepšem spominu. Če bomo naši mladi pacientki vsaj enkrat narisali nasmeh na obraz s to našo gesto, bo ves trud poplačan.


Uršo je v ambulanti sprejel Darko Žugec dr. dentalne medicine, specialist stomatološke protetike in implanotologije ter ustanovitelj in lastnik poliklinike


Stanje ob prvem obisku v naši ambulalanti v Zagrebu.


Končni rezultat po posegu v polikliniki Libertas elit.In na koncu še brezhiben nasmeh za fotografe.

Dodano 9. marca 2015: Urša na maturantskem plesu.