Postopek vgradnje zobnega vsadka

Postopek vgradnje zobnega vsadka je eden bolj varnih dentalnih postopkov. S pravilnim vzdrževanjem in ustrezno ustno higieno, lahko zobni vsadki trajajo celo življenje.  Vgradnja zobnega vsadka, je danes najmodernejša rešitev za vse oblike izgube zob, od pomanjkanje enega pa do vseh zob.

Vsak zobni vsadek vsebuje metalni korenski del, ki se ga vgradi v vilično kost, lahko spodnjo ali zgornjo, na mesto korena zoba, na katerem se pozneje nadgrajuje zob (ko pride do vezave kosti in korenskega dela zobnega vsadka, ki traja od 3 do 6 mesecev). Odvisno od situacije ter števila in položaja ostalih zob, se zobni vsadki lahko vgradijo z izdelavo fiksnega nadomestka in tako podprejo most ali pa so pri mobilno protetičnih nadomestkih, podpora popolni protezi (pri pojavu problematike, kot je padanje proteze, oteženo hranjenje in otežen govor).

Na prvem pregledu se opravi obvezno diagnostično slikanje CT 3D ter digitalni ortopan, na podlagi katerega se postavi pravilna diagnoza in postavijo natančni parametri za izvedbo terapije (slikanje se plača po ceniku). Naprej na mesto izgubljenega zoba vgradimo kovinski del implantata. Zahvaljujoč modernim prijemom, sam poseg poteka dokaj hitro (15-20min). Izvaja se pod lokalno anastezijo in je tako neboleč. Po vstavitvi implantata nastopi obdobje, ko se ta zarašča s kostjo, običajno nekje med 3 in 6 meseci. V kolikor je potrebna dogradnja oz. transplantacija kosti ali dvig sinusa, se lahko rehabilitacija lahko zamakne do enega leta ali več. Na koncu sledi še protetična nadgradnja in namestitev keramične krone. Po končanem posegu vam nudimo brezplačno po-operativno pomoč.

Nudimo vam doživljenjsko garancijo na vse implantate, ter 5-letno garancijo na vsa protetična dela!

Po dokončni predelavi in dokončanem postopku vgraditve, se funkcija in estetika izgubljenih zob v popolnosti vrne. Pacienti so zmeraj zadovoljni z izgledom svojih zob, saj imajo tako možnost normalne prehrane in govora, nam zdravnikom pa je zadovoljen nasmeh pacienta, potrdilo o dobro opravljeni terapiji.