Zobni vsadki

Sodobna protetika je danes nepredstavljiva brez implantologije, ki v določenih primerih predstavlja idealno rešitev, saj je vgraditev implantatov oziroma zobnih vsadkov, trajna rešitev za manjkajoče zobe.

Zobni vsadki so vrsta sodobnih nadomestkov, ki v celoti zamenjujejo vaše naravne zobe in poleg tega, dajejo tudi izgled naravnih zob. Gre za posebno izdelane titanski vijake, katere s kirurškim postopkom vgradimo v kost spodnje ali zgornje čeljusti, na mesto korena zoba. Pri tej vrsti nadomestka ni potrebno brusiti sosednjih zob, niti odstranjevati protetični nadomestek, ker se v celoti menja koren zoba. Uporabljamo jih, kadar je potrebno vsaditi en ali več zob ter pri brezzobih čeljustih. V našem centru vgrajujemo zobne vsadke vodilnih proizvajalcev, ki so nosilci certifikata visoke kvalitete in obenem tudi estetsko izpopolnjeni.

Pred samo vgradnjo zobnega vsadka, se izdela 3D posnetek, s pomočjo CBCT tridimenzionalne naprave, na podlagi katerega dobimo popoln vpogled v trenutno situacijo, natančneje 3D rekonstrukcijo čeljusti pacienta. Na podlagi izdelanega posnetka, nato tudi skupaj s pacientom izdelamo podroben načrt terapije, vključno s samo vgradnjo.

Na vse zobne vsadke, vam nudimo doživljenjsko garancijo. Na vsa protetična dela pa vam priznamo 5-letno garancijo!

Pogoji garancije:
•    Pacient upošteva navodila in nasvete zdravnika specialista
•    Ne izvaja nobenih del v drugih zobozdravstvenih ustanovah brez predhodnega posvetovanja z našimi zdravniki specialisti
•    Prihaja enkrat letno na redne kontrole
•    Skrbno in redno izjava ustno higieno. Vsaj 2x dnevno pere zobe, uporablja medzobno ščetko, kjer je mogoče tudi zobno nitko ter uporablja ustni tuš.