5 razlogov, zakaj so zobni vsadki odlična rešitev

Zobni vsadki so nadomestki, izdelani iz titana, ki v celoti zamenjajo manjkajoče zobe- enega ali več. S kirurškim postopkom jih vgradimo v kost spodnje ali zgornje čeljusti in sicer na mesto korena zoba.

Zveni kot nekaj, kar smo potegnili iz kakšnega filma, kajne? Pa ni. Zobni vsadki postajajo vedno popularnejša metoda za nadomeščanje izgubljenih zob. To ni prav nič čudnega, saj predstavljajo odlično in trajno rešitev za manjkajoče zobe. Tukaj je 5 razlogov, zakaj.

1. Pomagajo lahko preprečiti nadaljno izgubo zob

Zobni vsadki ne vplivajo na sosednje zobe, kot je to na primer pri izdelavi mostičkov. Pri izdelavi mostička je potrebno pobrusiti in obdelati sosednje zobe, da lahko nanje namestimo mostiček. Zobni vsadki pa so nameščeni neposredno na mesto korena zoba. To pomeni, da ostane izziv izgube zoba na mestu izgube in ne vpliva na ostale zobe. Tako se pomaga preprečiti nadaljno škodo drugim zobem.

2. Povrnejo brezhiben ugriz in žvečenje

Imate radi trda in sočna jabolka? Ali pa pozno poletno koruzo na storžu? Druge rešitve za izgubljene zobe velikokrat ne prenesejo pritiskov, kot so jih naši naravni zobje. Zobni vsadki popolnoma nadomestijo naravni zob, saj zmorejo prenesti pritisk normalnega žvečenja. Uživanje v prej nedostopni hrani je z njimi tako spet mogoče.

3. So trajna rešitev

Pri zobnih vsadkih se titanski vijaki pritrdijo neposredno v kost spodnje ali zgornje čeljusti in tako nadomestijo manjkajoči zob. Taka rešitev je zato trajna in doživljenjska.

4. So najmočnejša rešitev za zamenjavo manjkajočih zob

Eden izmed razlogov, zakaj se vedno večje število ljudi odloči za rešitev z zobnimi vsadki, je gotovo stabilnost. Titanski vijaki, ki jih vgradimo v čeljust, so izjemno močni in najvišje kvalitete. Strahu pred pomanjkanjem stabilnosti zob tako več ni.

5. Videti so popolnoma naravno

Vsi si želimo lepega in naravnega nasmeha. Zobni vsadki nam to omogočajo, ker so pritrjeni na mesto korena zoba. Na našem nasmehu tako ne bo poznalo, da imamo vgrajene zobne nadomestke.

V Zobni ambulanti – Polikliniki Libertas Elit pa bi vam radi dali še en razlog za nasmeh in dodaten razlog za odločitev za zobne vsadke: nudimo vam kar 52% popust na zobni vsadek, nadgradnjo in krono. Akcijska cena tako znaša le 499 EUR in ne 1050 EUR!

Hitro po svoj (še lepši) nasmeh in trajno ter modro rešitev za vaše zobe!

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Telefon:
Zadeva:
Sporočilo: