3D CT slikanje – nepogrešljivo v dentalni stroki

Mojstri za fotografijo vedo, da se skrivnost lepe fotografije nahaja v pravem motivu, veščem očesu in predvsem v dobrem fotoaparatu. Tako tudi strokovnjaki dentalne medicine vemo, kako pomembna je napredna in sodobna tehnologija slikanja zob, ki nam omogoča, da s preciznimi slikami, prepoznamo in odpravimo težave.

Razilika med 2D posnetkom in 3D je lahko bistvena za zdravljenje

Rentgen oz. slikanje zob, je že ustaljena praksa naše stroke. Le redki pa vedo, da je slikanj več vrst in da med njimi prihaja do velikih razlik, še posebej med t.i. dvodimenzionalnim (2D) ortopan in tridimenzionalnim (3D) slikanjem. Medtem ko je ortopan 2D res cenejši, na njemu vidimo samo določene strukture, ne vidimo pa vseh detajlov kot tudi ne debeline same kosti, ki je zelo pomembna pri vseh implanotoloških posegih.

Primerjava med klasičnim 2D slikanjem in CT 3D

Zato v naši ordinaciji uporabljamo najsodobnejšo opremo, kamor sodi tudi izjemna 3D CT diagnostična naprava. Z njeno pomočjo zlahka in hitro postavimo zanesljivo ter pravilno diagnozo, ki je prvi in nujen korak na poti ozdravitve. 3D CT omogoča izdelavo slike celotne čeljusti, ter obdelana s pomočjo računalnika daje natančne rezultate, ki jih standardni rentgen ne more.

Strošek 3D slikanja je zanemarljiv, v primerjavi s prednostmi, ki jih prinaša

Čeprav je slikanje potrebno plačati po ceniku, je strošek zanemarljiv, posebej v primerjavi s prednostmi, ki jih prinaša. Ko je poznana diagnoza, se lahko predpiše ustrezna ter uspešna terapija, s katero se izognemo dodatnim zapletom, ki so praviloma povezani z novimi in občutno višjimi stroški.

Povrhu vsega je poseg povsem neboleč in popolnoma varen. Odveč je tudi vsaka skrb zaradi sevanja, saj je to zaradi pametnega intervalnega delovanja neznatno in neškodljivo. Lepa fotografija je dragocen spomin. Visoko ločljiva slika zob v različnih ravninah, pa je odlična naložba v nasmejano prihodnost.

 

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Telefon:
Zadeva:
Sporočilo: