3 najpogostejša vprašanja o zobnih vsadkih

Izguba zoba nikoli ni prijetna izkušnja. Zob se iz takšnih ali drugačnih razlogov odlomi, boleče razpade ali pa ga ne gre več pozdraviti. Kadar je škoda prevelika, mora zobozdravnik odstraniti preostale koščke zoba in korenino. V čeljusti nam ostane precej velika boleča luknja, hkrati pa imamo občutek, da se nikoli več ne bomo mogli normalno in sproščeno nasmejati pred drugimi. Ko se nam rana zaceli, pa se čisto podzavestno izogibamo žvečenju na tisti strani, kjer nam manjka zob in z roko skrivamo usta, da drugi ne bi opazili našega pomanjkljivega nasmeha. Še večja težava nastane, kadar nam manjka še kak zob na drugi strani, kar še dodatno vpliva na žvečenje, govor in samozavest.

Izguba zoba je včasih veljala za trajno in je bilo nekaj, česar ni bilo mogoče spremeniti. A čas teče naprej in tudi v zobozdravstvu imamo sedaj na voljo ogromno načinov pomoči- tudi za manjkajoče zobe. Ker bi vam radi pomagali priti do hitrih odgovorov, smo za vas zbrali tri najpogostejša vprašanja o zobnih vsadkih in nanje odgovorili.

Je manjkajoči zob RES treba nadomestiti?

Že izguba enega zoba ima precej velik vpliv na zdravje in počutje. Luknja, ki jo za sabo pusti manjkajoči zob, lahko bistveno vpliva na žvečenje in govor. Čeljust se zaradi žvečenja le na eni strani prične spreminjati, kost pa je oslabljena. Sčasoma lahko postajajo težave vedno večje. Prav tako smo soočeni s tem, da usta vedno pokrivamo z roko in postanejo nam vir nesigurnosti pred drugimi. Zobni vsadek te težave popolnoma in trajno reši in manjkajoči zob popolnoma in trajno nadomesti.

So zobni vsadki varni? To so vendarle tujki v naših telesih.

Proces vstavljanja zobnih vsadkov je eden izmed najbolj varnih v zobozdravstvu. Hkrati je to edina metoda, ki vzpodbuja celjenje kosti pod manjkajočim zobom. Zobni vsadki so za vaše telo popolnoma varni. Narejeni so iz titana. Ta ne rjavi, ima nizko električno prevodnost in je vrhunsko biološko kompatibilen z našimi telesi. Postopek vgradnje zobnega vsadka je torej varen, vsadka pa telo ne bo zavrnilo.

Kako dolgo traja, da se zobni vsadek zaceli?

Vsa telesa so si med seboj različna, zato natančnega odgovora na to ne moremo dati. Na splošno pa lahko rečemo, da celjenje traja med dvema mesecema do nekaj mesecev. Kosti je treba dati dovolj časa, da se lepo zaceli okoli vsadka in tako poskrbimo, da le-ta resnično ostane na mestu. Ko pa s procesom končamo, je rešitev trajna in, ob primerni negi ter obiskih zobozdravnika, doživljenjska.

Če vam torej manjka kak zob ali več, ni nobene potrebe po tem, da bi še naprej skrivali svoj nasmeh, izbirali mesto žvečenja ali težje govorili. Ni potrebno, da vam zaradi manjkajočih zob trpi zdravje in počutje. V naši kliniki vedno z veseljem in sočutjem odgovorimo na zgornja tri vprašanja in na še mnoga druga. Prvi posvet pri nas je popolnoma brezplačen in z veseljem se vam bomo posvetili, da boste dobili odgovore, ki jih potrebujete. Tako boste pomirjeni prišli do rešitve, ki bo najboljša za vaše zdravje, zdravje vaših zob ter vaše dobro počutje. Pustite nam sporočilo in se naročite se še danes!

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Telefon:
Zadeva:
Sporočilo: